Elektrische fietsen

Elektrische fietsen

Een elektrische fiets helpt u bij het fietsen. U trapt zelf en een motor geeft u extra

trapkracht. De motor word aangedreven door een accu die u weer moet opladen.
Fietsen met een elektrische fiets is het zelfde als fietsen met een gewone fiets. De wettelijke maximum snelheid is 25 km.

Verschil in de fietsen zit afgezien van het type frame, in de verschillende accu’s die gebruikt worden en in de manier waar de ondersteuning gemeten word.

Als u een uitgebreide uitleg over de elektrische fiets wilt, kom gerust bij ons langs wij helpen u graag. Ook bestaat de mogelijkheid om een elektrische fiets te proberen.

Weetjes Elektrische fietsen

Actieradius-Dit is de afstand wat u kunt fietsen met een accu. Dit is uiteraard afhankelijk van, hoe de accu geladen is,bandenspanning, schakelen, snelheid,gewicht en het gebied waar u fietst.

Accu onderhoud– Een accu is een chemischproces dat op gang gehouden moet worden. Onlaadt de accu 2x per jaar geheel, en zorg ervoor dat als de accu lang niet gebruikt wordt, dat deze regelmatig aan de lader gezet wordt.

Opladen-​Gebruik altijd de lader die u bij de fiets heeft ontvangen, deze zorgt ervoor dat de accu op de juiste manier geladen word. Het beste kan de accu geladen worden bij kamertemperatuur. De prijs van het laden van een 36V x 10ah kost ongeveer € 0,30 per uur.

Ondersteuning- De rotatie sensor geeft altijd de zelfde ondersteuning, waar of hoe u ook fietst. Een kracht sensor geeft meer ondersteuning als u meer kracht zet. Sommige fietsen hebben beide. U heeft meestal ook de mogelijkheid om de ondersteuning te regelen in de standen; eco-normaal-power.